Skip to main content

CARA MENGGUNAKAN DERMA ROLLER UNTUK RAMBUT

Sebelum kita mengetahui cara menggunakan dermaroller untuk rambut. Saya ingin bertanya terlebih dahulu jika anda tahu apa itu dermaroller? yesssssss dermaroller adalah alat yang biasa digunakan untuk merawat kulit dan biasanya digunakan untuk kulit wajah yang terkena bintik hitam, lubang atau  tanda poket.

Tetapi kali ini kami tidak membicangkan tentang dermaroller untuk memperbaiki kulit wajah tetapi untuk memperbaiki dan membantu mengatasi masalah keobtakan anda dengan alat ini. Dermaroller sendiri adalah alat gulung yang dilengkapidengan jarum kecil di sepanjang gulungan yang dapat dijalankan di kepala botak anda dan jarum kecil ini sedikit sebanyak akan mencederakan kulit kepala yang akan merangsangkan dan meregenerasikan kulit kepala.

                                                             

Selain itu, penggunaan dermaroller juga dapat membersihkan dan mensterilkan kepala kita dari kekorotan kepala seperti habuk dan kelemumur dan akan mebuka porir-pori kepala botak sehingga nanti dapat membantu  prestasi serum rambut seperti Fenomena Hair Serum untuk bertindak balas sehingga 30 kali lebih cepat.

Inilah cara menggunakan dermaroller untuk rambut dengan betul.

PERSEDIAAN SEBELUM MENGGUNAKAN DERMAROLLER UNTUK KULIT KEPALA

1. Dermaroller mesti steril

2. Dermaroller hanya digunakan untuk 1 orang sahaja

3. Sebelum menggunakan dermaroller kepala mesti bersih

4. Krim Anestetik, 70% alkohol & kapas/tisu steril (boleh dibeli di farmasi)

BAGAIMANA CARA UNTUK MENGGUNAKANNYA:

1. Gunakan Fenomena & Dermaroller pada waktu pagi selepas mandi dan waktu malam sebelum tidur sehingga tidak mendapat habuk sebelum mencuci rambut dan kemudian sapukan krim anestetik. Biarkan selama 15 minit.

2. Sterilkan dermaroller dengan alkohol dan keringkan.

3. Setelah steril, Gunakan dermaroller dengan menolak bahagian depan kepala ke belakang atau mengikut di mana masalah rambut berlaku. Sehingga kulit kepala menjadi merah atau ikut suka cara anda. Ya lihat cara menggunakannya di internet.

4. Bersihkan jika terdapat kehilangan darah kemudian spraykan Fenomena Hair Serum 3-4 kali (ikuti rahan penggunaan Fenomena pada bekas bungkusan produk

5. Setelah selesai, bersihkan dermaroller dengan alkohol kemudian kerin dan simpan. Cuba simpan di tempat yang bersih agar tidak kotor.

6. Gunakan dermaroller 2 kali seminggu atau seperti yang anda mahukan (jika anda tidak merasa sakit atau kulit kepala anda tidak  merah)

Pengunaan dermaroller sangat digalakkan untuk menyopkong prestasi serum rambut agar bahan dan bahan aktif di dalamnya tidak tersumbat leh kotoran kepala.

Notes: Bagi orang yang mengalami keotakan yang mempunyai masalah penyakit gulaa, tidak digalakkan menggunakan dermaroller!!!!

bagaimana cara nak mendapatkan Fenomena Hair Serum ??

Anda boleh pergi website kami di :

https://www.fenomena.asia


Comments

Popular posts from this blog

5 Punca Buat Rambut Berbuah

Rambut Berbuah. Rambut berbuah sering dikaitkan dengan wanita yang bertudung. Apakah yang dimaksudkan dengan rambut berbuah. Rambut berbuah adalah suatu keadaan di mana hujung rambut terdapat benda asing yang berwarna putih ataupun hitam yang melekat serta sukar untuk ditanggalkan.Kebanyakan rambut berbuah yang berlaku ini adalah disebabkan oleh bakteria yang tumbuh dan melekat pada rambut. Tentunya anda akan berasa geli disebabkan terdapatnya bakteria yang tumbuh serta melekat pada rambut anda. Oleh itu anda perlulah menjaga rambut dengan sebaiknya. Tidak bermakna jika rambut yang berselindung di sebalik tudung, tidak perlu diberikan penjagaan yang khusus. Wanita yang bertudung juga perlu menjaga rambut supaya sentiasa sihat dan menawan. Faktor Masalah Rambut Berbuah adalah :- - Kurang tidur - Tidak mengeringkan rambut dengan betul - Pengambilan makanan yang kurang nutrisi - Penggunaan produk rambut yang berlebihan - menggunakan haba yang terlalu panas pada rambut Apa Yang Perlu Anda

Tanda-tanda rambut tidak sihat

Apabila kita borak mengenai rambut, ramai yang lebih risau mengenai masalah keguguran, bagaimana untuk menggayakan dan mencari warna sesuai apabila uban mula kelihatan. Namun menurut pakar, rambut mempunyai fungsi lebih daripada sekadar kosmetik atau membuatkan seseorang nampak menarik. Pada dasarnya, kesihatan rambut dan kulit kepala boleh menjadi panduan terbaik kepada pelbagai masalah kesihatan yang dihadapi pada ketika itu. Acap kali kita diberitahu rambut hanyalah sel protein yang sudah mati. Biarpun begitu, ia mampu menjadi panduan kepada keadaan kesihatan kita. Ini kerana masalah dalam tubuh akan memberi kesan secara langsung kepada penampilan rambut dan ia boleh dilihat dengan mata kasar.  1. Rambut kering, tidak bermaya dan nipis Banyak faktor yang menjurus kepada masalah rambut kering antaranya pewarna, pengering rambut dan berenang dalam air klorin. Bagaimanapun, perubahan ketara pada tekstur rambut boleh menunjukkan terdapat masalah tiroid kurang aktif dikenali sebagai hipo